Bäst i test

Elving Julgransfot – Bäst justeringsmöjlighet

Genialisk julgransfot i flera delar. En lös hållare monteras över grannstammen med hjälp av en enda bult. Denna hållare ställs sedan i innerdelen och allt justeras föredömligt enkelt genom att vrida på stammen varvid foten följer med. Det gäller dock att dra åt ställskruven till den ledade kulan först. Foten har spillbricka och rymmer mycket vatten. Materialet håller hög kvalitet men den lackade ytan kan repas på insidan då hållaren sätts på plats. Dyr men prisvärd.

Smartson 2008 smartson.se

Bäst i test, betyg 5 av 5

Elvings konstruktör har nyligen beviljats patent för en sällsynt bra teknisk lösning på problemet med sneda granar. Du fäster stammen med hjälp av en enda skruv i en löstagbar insats, som sedan ställs i en vattenbehållare som rymmer hela fem liter. Behållaren sitter på en ledad kula vilket medger att granen kan justeras steglöst åt alla håll.

Glöm det ändlösa pillandet med ställskruvar, på knä under en spretig gran. Elving har en spilltallrik, är relativt tung och bjuder god stadga. Fotens höjd är 23 centimeter och granen får maximalt vara 9,5 centimeter i diameter.

Smartson 2005 smartson.se

Elvings julgransfot är två delad för att underlätta montering och uppsättning